Havkajak

Danmark er et ideelt land for havkajak. Den lange kyststrækning opfordre til eventyr. For længere turer findes hele Skandinavien som legeplads.

I en havkajak kan du medbringe en del udstyr. Derved bliver det muligt at tage på langfart på havet der omgiver de skandinaviske lande. Du kan derfor bruge havet og kystnære områder ligesom du bruger fjeldet. Faktisk er mange der roer havkajak tidligere fjeldfolk. En erfaring med det skiftende og til tider hårde vejr, er en fordel.

Når jeg er på langfart, vil jeg typisk have mad med indtil 10 dage og vand indtil 5 dage.

Står du ofte med behov for at skulle lave en hurtig vurdering af vindens styrke ud fra de tegn du kan se, eller har et behov for at få en indikator at bølgehøjden på åbent hav. Så kan du få hjælp af dette skema.

 

Sikkerhed for roeren til havs er vigtig. Derfor må der være visse færdigheder der er knyttet hertil. Sikkerhedstræningen bør indeholde følgende overvejelser.

Nogle beretninger fra turer jeg har deltaget på kan nås herfra.

Planlægger du en tur rundt om Sjælland, så læs disse råd.


Råd fra en finsk roer om Ålandsøerne.

Hvidehavet rundt, er en tur jeg gerne vil gøre. Skulle der være 2-3 personer der kunne tænke sig at deltage og har de fornødne erfaringer vil jeg gerne i kontakt. Der er ingen i min kreds der tør gå i gang med denne oplevelse, som jeg er sikker på vil blive lige så stor som at betræde de største bjerge. Alle andre tager til Grønland, glem det, denne tur bliver langt mere indholdsrig. Kontakt mig!