Tilbage til start.
 

Faldskærm

Faldskærmssporten er en dejlig aktivitet. På trods heraf, har jeg besluttet at kvitte sporten både som udøver og som instruktør. Dette efter en aktiv periode på 14 år, heraf 12 år som instruktør. Jeg vil håbe der vil være mange andre til at overtage min plads, selvom den var meget ydmyg. Skulle kommende springere have lyst til at se mit syn på den holdning og viden som elever burde have, så klik ind på den instruktionsbog jeg selv har undervist efter. Den står hermed til fri afbenyttelse. Vil du se instruktionsbogen for begyndere, kan du læse den her: Instruktionsbog s. 1 - 47 (1450 kb. pdf).

Som instruktør har jeg haft den glæde, at sørge for at unge fra 8 kommuners Ungdomsskoler i Københavns og Nordsjællands områderne, har fået muligheden for, at begynde en karriere som faldskærmsudspringer. Sammen med Instruktør I Jørgen Nielsen, har vi givet disse unge en oplevelse, de ellers ikke ville havde kunnet få noget andet sted. Disse elever havde ved udstedelse af certifikat som faldskærmsspringer væsentlig mere fritfaldstid end alle andre. Nogle af disse unge har nået langt indenfor sporten.

Som springer har jeg prøvet det meste. Sprunget fra varmluft ballon, mange forskellige østeuropæiske flytyper, inklusiv verdens største helikopter. Som instruktør er jeg og Jørgen Nielsen de eneste danske instruktører der har sat staticline elever, af både dansk og svensk nationalitet, fra en Russisk MI-8 helikopter.

Jeg håber, der med tiden vil blive rettet op på de områder, som jeg selv har været utilfreds med. Enkelte har været af sikkerhedsmæssig karakter.

Ha' en glad fremtid og en sikker springkarriere.  

Af Ungdomsskoler der har kurser i Faldskærm findes der ikke længere så mange. Derfor må du søge ind i en klub under Dansk Faldskærms Union.

Har selv sprunget fra denne helikopter

Spring ud i det! wpe16.gif (41607 bytes)  

           Har selv sprunget fra denne helikopter                                                                                                                                    Ungdomsskolen sprang fra MI-8 helikopter