Tilbage  

Saltholm Rundt

søndag d. 23-3-2003.

30 Km.

 

Forfatter: Torben (Vallensbæk)

 

 

Hvad skulle Steen Greisen gøre, hvis vi andre ikke havde en mobiltelefon, som han kunne ringe til og fortælle, at han nok blev lidt forsinket?

 

Men bortset fra denne lille forsinkelse, var vi seks kajakroer, som var mødt op ved Røses Kajakklubs dejlige klubhus, som ligger ved Gammel Kastrup Havn. Som spået af Søren Holst, kunne vejret ikke være bedre - høj sol, og en svag vind fra sydvest, jo her kunne alle være med.

 

Da vi havde fået kajakkerne i vandet satte vi kursen imod Norderrøse Fyr. Der ville vi tage stilling om vi ville ro nord eller syd om Saltholm. Søren anbefalede, at vi skulle ro syd om, så det gjorde vi. Da der er meget lavvandet, og en del sten syd for Saltholm, roede vi tæt på Peberholmen, for at komme rundt om Saltholms sydspids. Fra sydspidsen og op forbi Svaneklapperne, så vi en del sæler - det er altid en stor oplevelse, at få øjenkontakt med sådan en dejlig skabning.

 

Da vi nåede Svaneklapperne, blev vi enige om at ro ca. en halv time imod nord, inden vi ville holde frokost. Vi fandt hurtigt et dejligt sted, hvor der var læ bag nogle træer. Da vi havde sat os, kom Steen lidt senere (igen), han forslog, at den gryde, der var ca. 22,5 m. længere mod nord, ville være helt perfekt til indtagelsen af vores medbragte mad og drikke - så vi rykkede da bare igen. Selv om Steen formodentlig løber hurtigere end os andre, så indhenter han aldrig de ti minutter, han er født for sent?

 

Efter vi havde ligget og slået maver i en rum tid, blev vi enige om at forsætte vores lille rejse mod øens nordspids. Den nåede vi efter en tissepause, og knap en halv times roning. Så var det tid til at sige farvel til Ravn, han var kommet roende om morgenen fra Hellerup til Kastrup. Ravns plan var, at ro forbi Flakfortet og derfra hjem til Hellerup. Det var Ravns store held, at det ikke lykkedes os andre, at organisere en auktion over alt hans udstyr, da vi var på Saltholm - men det var tæt på.

 

Vi andre satte kursen direkte mod Hotel Hilton, ikke for at overnatte, men hotellet er et godt sømærke, når man vil til Kastrup. Først da vi var på højde med Norderrøse Fyr, fortalte Nils, at de seks dåseøl han havde foran i kajakken, nok var ved at have den rigtige temperatur. Det er klart at det fik gang i spurten, så vi var hurtigt inde.

 

Da vi havde drukket øllerne, roede Nils hjem til Dragør, han var også kommet ad søvejen. Vi andre fik os et velfortjent bad, og derefter pakkede vi sammen.

 

Jeg vil gerne takke Søren (Røse); Ravn (Nova); Steen (Vallensbæk); Nils (Dragør) og Morten (Havkajakroerne), for et hyggeligt selskab, og nogle gode historier.

 

De bedste hilsner

Torben

 

P.S. Jeg skulle sige fra Søren, at der ikke har været mange søvnløse nætter i forbindelsen med planlægningen af denne tur.

Tilbage